Kategorier
Hälsa

HLR utbildning i Göteborg lär dig rädda liv

Vill du vara en av hjältarna ute på gatorna? Genom att gå en HLR utbildning i Göteborg har du möjligheten att vara någons skyddsängel om ett hjärtstopp sker.

Många lever i tron att allting är bra och att imorgon är en ny dag. Andra tänker, lev som om varenda dag vore den sista för man vet aldrig när den sista dagen kommer. Det kan vara naivt att tro att man alltid har en morgondag, men att tänka på annat vis kan även vara väldigt skrämmande.

Vad som kan hjälpa en själv och andra att få en morgondag är människor med kunskap om hur man räddar liv. En människa som drabbas av ett hjärtstopp behöver akut hjälp för att ha en chans att överleva. För varenda minut som går förlorar personen 10 % chans att överleva. Efter bara fem minuter innebär det att chansen att överleva inte är mer än 50 %.

Så om någon drabbas av ett hjärtstopp gäller det att personen har tur och att det finns en medmänniska som kan utföra HLR. Rätt utförd HLR ger den som drabbats av hjärtstopp störst chans att överleva. Därför är det viktigt att allt fler lär sig hur HLR ska utföras på rätt sätt.

Vad får man lära sig på en HLR utbildning i Göteborg?

Även om man inte har gått utbildningen så kan man rädda liv. De flesta vet nog hur HLR ska se ut när det utförs, och annars kan man få guidning från larmcentralen. Men vill man vara förberedd och veta hur man ska göra kan man gå en HLR-utbildning i Göteborg.

Det tar inte mer än några timmar av ens dag, och på utbildningen får man lära sig allt man behöver. Som vad man ska kontrollera först, hur personen ska läggas – men även hur hjärt- och lungräddning utförs. Hur hårt ska man trycka, och hur snabbt?

Med hjälp av en träningsdocka i realistisk storlek får man prova hur det går till att utföra en hjärt- och lungräddning. Detta är en utbildning som alla borde gå, att kunna rädda liv är viktigt. Man kan förändra hela någons värld genom att ha gått en HLR-utbildning.