Om oss

Välkommen till vår blogg. Tanken med denna sida är att avhandla allt som har med barn och föräldraskap att göra. Från de stora frågorna och hela vägen bort till de allra minsta sakerna som kan hända i vardagen. 

Att få ett barn förändrar hela livet. Det är en underbar känsla som gör att man plötsligt kan känna sig extremt liten. Från att enbart haft sig själv att ansvara för så har man nu ett ansvar för ett annat liv: man ska ge kärlek, trygghet, ekonomisk stabilitet, rätt uppfostran och allt annat som barnet behöver. Skrämmande – men också alldeles underbart. Föräldraskapet är någonting fantastiskt. 

Det kommer frågor och det kommer sådana hela tiden. Oron kring barnets hälsa, utveckling och kring allehanda faror är ständigt närvarande. Det är naturligt, men det är även tärande. Många föräldrar glömmer bort sig själva i allt detta. Även om man får ett barn så är man fortfarande en egen individ som inte får glömmas bort. Det är tyvärr vanligt att föräldrar gör just detta. Dels så glömmer man bort sig själv, man tappar sina intressen och man förlorar kontakten med bekanta. Dels så glömmer man även bort sin partner: man får inte längre den kontakt man än gång haft och tappar lite av den naturliga närhet som tidigare varit en självklarhet. 

Hur håller man gnistan vid liv då man knappt får sova på nätterna? Hur kombinerar man ett föräldraskap med en yrkeskarriär och finns det några tips kring vilka fallgropar man ska undvika? Vi tänker fokusera även på dig som förälder i denna blogg och ge – förhoppningsvis – goda råd som går att applicera även till ditt eget liv. 

Primärt dock så ska vi fokusera på barnet. Vad behöver ditt barn i form av näring, kärlek och uppfostran? Hur går utvecklingen och vilken typ av sådan kan du förvänta dig? Genom olika blogginlägg och artiklar relaterade till barn och spädbarn ska vi försöka räta ut en del frågetecken till utropstecken och förhoppningsvis bidra till att just ert föräldraskap når nya höjder. Välkommen till oss!