Kategorier
Juridik

När ovissheten tar över

Finns det något värre än när man inte vet vad som händer. Framförallt när det gäller dem man håller som kärast. Hur ska man klara sig att inte få vara nära sina barn, precis när man vill vara det?

Det är så svårt för någon som inte vet, att prata om hur det är att förlora sina barn. För ja, förlora sina barn är så det kan kännas när man bråkar om vårdnaden. Även att bara se dem varannan vecka. Folk säger: fokusera på dig, ha kul. Men om man inte vill? Livet kan onekligen vara svår. Man har en plan. En plan som inte håller hela vägen. Det går inte att föra en konversation med den andra föräldern, det leder bara till bråk. Hur ska den klara av att ha hand om barnen helt själv i en vecka? Det är helt omöjligt. Ännu värre att ta hand om frågor gällande barnen.

En tvist som behöver lösas

När man går igenom en separation är det inte lätt för någon part. Framförallt inte för barnen. Det är oftast inte barnen som väljer att ni ska separera, därav är det också viktigt att man tar hänsyn till dem. I en vårdnadstvist kan man behöva hjälp på vägen. Man kan behöva hjälp av familjerätten, som är helt frivilligt att gå till. De har duktiga advokater som är experter just inom det området. Skulle det inte gå att lösa där kan det gå vidare till domstol. Det är då domstolen som tar besulten som ska gälla.