Kategorier
Catering & Mat

Vanliga frågor om catering

De flesta av har någon gång kommit i kontakt med begreppet catering och för väldigt många så har denna upplevelse varit något som kanske lämnat mer att önska. Detta sett till vilken valuta man får för sina pengar och där många framförallt upplevt att maten varit för dålig i förhållande till vad man betalat. Här ska man dock tillägga att det – naturligtvis – finns väldigt många företag och restauranger som erbjuder tjänsten catering och att kvaliteten dem emellan är väldigt varierande.

En dålig upplevelse hos ett företag betyder således inte per definition att en hel bransch ska dras över samma kam och som ytterligare försvar kan vi här även tillägga att väldigt mycket hänt inom catering under senare år och att man som kund idag – speciellt i Stockholm – kan ha ganska högt ställda förväntningar på tjänsten.

Vad är det då som skett och vad är det som man förvänta sig om man som kund väljer att anlita en restaurang i Stockholm för catering? För att svara på detta så tänkte vi ställa just de vanligaste frågorna och svara på dessa så gott det bara går; detta då vi tror att de ger en väldigt bra bild av hur det fungerar.

Vilken mat får man inom catering i Stockholm?

I stort sett vilken mat man vill ha. Det är också här den största utvecklingen skett och man kan egentligen välja mat från alla världens kulturer vid catering i Stockholm. Dessutom så finns det utmärkta vegetariska restauranger som erbjuder varierad kost och således så passar catering alla i dagsläget.

Hur mycket kostar det?

Priserna är väldigt varierande och det är därför svårt att säga ett generellt pris inom catering i Stockholm. Det man dock kan säga är följande: du kommer tack vare det stora urvalet att ha goda chanser att hitta catering som passar din plånbok – oavsett hur tjock eller tunn den är.

Finns det andra fördelar med catering i Stockholm?

Ja, och det här gäller främst tillägg och service inom området. Det som är möjligt numera är att man kan lägga till hyra av exempelvis en lämplig ljudanläggning och att man av vissa cateringföretag även kan hyra en lokal. Där har man nämligen ofta ett problem just i Stockholm och där man kan se att större lokaler dels är svåra att hitta och dels – om man har tur – också får betala väldigt dyrt för dessa. Catering och företag inom detta område har ofta förmånliga avtal och samarbeten med fastighetsägare i Stockholm och kan tack vare detta erbjuda på mat och lokal för ett bra pris. Under sommaren så brukar man också kunna få hjälp med exempelvis större partytält i samband med catering och detta är i många fall den ultimata lösningen i Stockholm.

När passar catering?

Egentligen vid alla lägen numera, men främst kanske vid de större festerna och tillställningarna. Julbord för företag, bröllopsfester eller 50-årsfester. Catering är ett enkelt sätt att kunna njuta och slappna av som arrangör. Läs mer om catering på denna sida: https://cicada.se/