Kategorier
Tandläkare

Rådgör med tandhygienist i Stockholm om hur du rengör tänderna

En tandhygienist i Stockholm hjälper dig med att göra rent dina tänder ordentligt. Och lär dig hur du ska klara hela proceduren själv hemma i badrummet.

Räcker det inte med ett besök hos tandläkaren? Jo, det kan man tycka. Men faktiskt kommer du göra dig själv en stor tjänst om du samtidigt bokar in ett extra besök hos en tandhygienist också. Hos en tandläkare får du hålen lagade. Tandhygienisten hjälper dig se till att du inte får fler.

Kanske tycker du att du borstar och borstar, utan att få något för det. Hålen och kariesangreppen dyker upp ändå. Då kan det vara så att du inte riktigt borstar på rätt sätt. Eller använder tandtråden rätt. Det är nämligen lite knivigare än du kanske tror, att göra tänder ordentligt rena.

Tandhygienist vet hur en tandtråd ska dras

En bra tandhygienist i Stockholm rengör inte bara dina tänder ordentligt, han eller hon ser också till att du lär dig att göra detsamma hemma. Varje dag. Särskilt tandtråd är något som många är dåliga på att använda. Det är lite mer tricks inblandat än att bara trycka ned tråden mellan tänderna och fila fram och tillbaka.

Framför allt ska du betydligt längre ned i tandköttet än vad som känns bekvämt. Särskilt om du inte tidigare använt tandtråden på rätt sätt. Då är ditt tandkött sannolikt inflammerat och svullet. Vilket innebär att nu när du trycker ned tandtråden hela vägen, kommer det blöda lite. Men oroa dig inte. Tandhygienisten kommer visa dig en helt säker metod.